Christian Malchárek testoval Nascar na Slovakia Ringu

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 17:15 • 2 min
Christian Malchárek testoval Nascar na Slovakia Ringu

BRATISLAVA 30. marca (SITA) - Slovenský automobilový pretekár Christian Malchárek bude v tomto roku prvým Slovákom v slávnej sérii NASCAR.

slovakia

left justify in out

V európskej sérii Nascar Whelen bude pretekať v kategórii Elite 2 v Chevrolete SS rakúskeho tímu DF1 Racing. Viedenská stajňa má svoj hlavný stan v tomto roku rozložený na Slovakia Ringu pri Bratislave a už má za sebou aj prvé predsezónne testovanie. Chevrolet SS číslo 66 bude Christian Malchárek zdieľať so slávnym tímovým kolegom: v kategórii Elite 2 bude jazdiť talentovaný Slovák, v Elite 1 bude silný 500-koňový stroj pilotovať Francúz Christophe Bouchut, víťaz legendárnych pretekov 24 hodín Le Mans.

 

Prvé spoločné testovanie na našom jedinom okruhu malo pomôcť k zoznámeniu sa oboch jazdcov a nájdeniu spoločnej reči pri hľadaní správneho nastavenia. Christian Malchárek odjazdil na 5922 metrov dlhej dráhe takmer 2 hodiny čistého času. 

 

"Z prvého spoločného testovania mám veľmi dobrý pocit,“ povedal Christian Malchárek. "Myslím si, že s mojim tímovým kolegom Bouchutom budeme dobre spolupracovať a že budeme dobrý tím. Ešte stále mám veľa priestoru na zlepšenie, zvykám si na novú techniku ako aj na nový spôsob jazdy, keďže je veľmi odlišný od toho, na ktorý som bol doteraz zvyknutý. Dúfam, že zlepšenie sa dostaví čo najskôr a že budeme bojovať o čo najvyššie priečky. Momentálne strácam na Christophea 1,8 sekundy, čo je podľa šéfa tímu Norberta Walchhofera veľmi dobrý výsledok. Už sa neviem dočkať začiatku sezóny a prvých pretekov vo Valencii.“ 

 

Začiatok sezóny 2015 Nascar Whelen Euro Series je naplánovaný na 25. apríla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies