Chorvátska polícia zadržala šéfa developérskej skupiny Orco

NETKY.SK • 5 Január 2011, 09:01 • 2 min
Chorvátska polícia zadržala šéfa developérskej skupiny Orco

Chorvátska polícia zadržala šéfa developérskej skupiny Orco

slovakia

left justify in out

img

Chorvátska polícia dnes zadržala Jeana-Francoisa Otta, generálneho riaditeľa developérskej spoločnosti Orco Property Group (OPG), ktorá pôsobí v strednej a východnej Európe. Potvrdila to hovorkyňa firmy Petra Zdeňková, podľa ktorej dôvod zadržania nie je zatiaľ známy.
      Hovorkyňa uviedla, že policajti odviedli Otta zo záhrebského hotela po tom, ako ukončil tlačovú konferenciu.
      "Policajti mu povedali, že by ich mal nasledovať, inak bude zatknutý. Žiadne ďalšie informácie nám neposkytli. Je to neslýchaný krok z ich strany, ktorý nás prekvapil," dodala Zdeňková.
      Agentúra Bloomberg preto oslovila chorvátsku vládu, políciu aj privatizačný fond, ale nedostala žiadnu odpoveď.
      Ott usporiadal tlačovú konferenciu deň po tom, ako sa mu nepodarilo dosiahnuť dohodu s chorvátskou vládou o budúcnosti luxusného hotelového komplexu Suncani na ostrove Hvar. Orco vlastní 55-% podiel v komplexe, zatiaľ čo chorvátsky privatizačný fond 31 %. Zvyšok je v rukách drobných investorov.
      Šéf developérskej skupiny na dnešnej tlačovej konferencii novinárom povedal, že Orco pracuje na záchrane zadlženého dovolenkového rezortu a jeho plán reštrukturalizácie má "podporu popredných chorvátskych bánk".
      Podľa českého internetového portálu patria.cz pred piatimi rokmi spoločnosť Orco podpísala dohodu s chorvátskym privatizačným fondom o prebudovaní 10 starých objektov z čias socializmu na moderný päťhviezdičkový komplex. Developérska skupina do projektu vložila 100 miliónov eur a vzala si naň úvery za desiatky miliónov eur. Lenže časom sa objavili problémy.
      Suncani Hvar je prvý chorvátsky PPP projekt. Orco sa dostalo do sporu s chorvátskym privatizačným fondom, ktorý firmu obvinil, že zlyhala, keď neochránila projekt pred dlhmi. Fond následne zmluvu s Orcom vypovedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies