Chopok bude v sobotu patriť deťom a mágii

NETKY.SK • 9 August 2017, 09:25 • 2 min
Chopok bude v sobotu patriť deťom a mágii

DEMÄNOVSKÁ DOLINA – Chopok bude v sobotu večer patriť drakovi Demiánovi a mágii. Na tretí najvyšší vrch Nízkych Tatier sa vyberú tí najmenší, aby si užili dobrodružstvá a popasovali sa s úlohami, ktoré na nich čakajú vo výške 2 004 metrov nad morom.

slovakia

left justify in out

„Za novými dobrodružstvami sa dostanú pred zotmením o 17:30 a o 19:00 lanovkami zo severnej a južnej strany Chopku. Pre rodiny s deťmi sú pripravené zábavné disciplíny. Čaká ich večer tajomna, dymu z chemických reakcií, pary z varenia čarovného lektvaru a jedinečné umelecké predstavenie Alica v krajine zázrakov a Kúzelná fyzika,“ priblížila hovorkyňa Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabiánová. Podujatie je posledným zo série Dračích nocí na Chopku.

Na terase vyhliadkovej Rotundy sa návštevníci stretnú aj s trojhlavým drakom Demiánom chrliacim oheň a dym. Kovová socha váži 1,5 tony a meria tri metre. Je dielom umeleckého kováča Vladimíra Eperješiho. Na soche odpracoval približne 1 350 hodín. Osobitosť drakovi dodáva 800 ručne kovaných šupín. Drak Demián je inšpirovaný starou liptovskou povesťou o drakovi, ktorý obýval Demänovské jaskyne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies