Chmelár hromžil na organizátorov, nestihol Beňuša

NETKY.SK • 10 August 2016, 09:39 • 2 min
Chmelár hromžil na organizátorov, nestihol Beňuša

RIO - Šéfom slovenského olympizmu lomcovali v areáli slovenského olympijského striebra zmiešané emócie "de luxe". Ohromná radosť a veľké roztrpčenie. Františkovi Chmelárovi sa prihodilo čosi nevídané - na úspech vodáka Mateja Beňuša dorazil neskoro. Proste nič, na miesto medailového činu prišiel až do víru osláv.

slovakia

left justify in out

V čase príchodu prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) bol už Beňuš na dekorácii. "Škoda, že som nevidel celý ten úspech. Pretože som sa motal hodinu a pol po Deodore. Vždy ma poslali na opačnú stranu. Je to katastrofa, informačný systém, orientačný systém tu na olympiáde je veľmi zlý. Tí ľudia nevedia, nepovedia, nemôžu... Čo mám robiť? Nevidel som nič," referoval TASR riadne rozladený.

 

Reakcii na výsledok slovenského singlkanoistu sa však Chmelár nevyhol a aspoň sa mu na tvári rozžiaril úsmev: "Je to vynikajúci výsledok. Musím povedať, že som predpokladal, že Maťo Beňuš na medailu pôjde. Na medailu som pevne veril a striebro je vynikajúce. Prvá medaila na olympiáde je vždy mimoriadne očakávaná a vytúžená, pretože je to veľmi silný, pozitívny signál do celého tímu. Malé Slovensko, malý slovenský šport ukázal, že dokáže podať výkon na absolútnej svetovej vrcholovej úrovni a získať medailu. Ministrovi Lajčákovi musíme zajtra poslať sms, aby chystal plagát s novým olympijským medailistom. Bodaj by ich bolo viac už na tejto olympiáde. Bohužiaľ, naše silné športy sú tie, kde zohráva úlohu veľa faktorov. Aj streľba aj vodný slalom medzi ne patria. Včera sme čakali medailu a žiaľbohu nebola, dnes sme čakali a chvalabohu bola."

 

Francúzsko je na divokej vode osudovou krajinou slovenskej C1-ky. Na dva strieborné stupienky odsunul na olympiádach Tony Estanguet Michala Martikána. Teraz to isté Beňušovi "vyparatil" Denis Gargaud Chanut. Prezident SOV mal aj na túto tému zábavnú príhodu: "Ráno som sa stretol s mojím francúzskym kolegom a hovorím mu 'Denis, tak čo hovoríš? Ideš na Deodoro?' On na to - 'áno, áno idem, očakávame medailu.' A ja mu na to - 'tak sa dohodnime, my zlatú, vy striebornú.' Tak nakoniec je to opačne, ale odpúšťam mu."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies