Cez Slovensko na bicykli za 5 dní vyrazí opäť množstvo osobností

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 14:28 • 2 min
Cez Slovensko na bicykli za 5 dní vyrazí opäť množstvo osobností

BRATISLAVA - Začiatkom júna sa na Slovensku uskutoční zaujímavá športová charitatívna akcia. Za päť dní prejde na bicykli cez Slovensko pelotón, ktorý budú tvoriť hendikepovaní športovci. Garde im bude robiť množstvo známych slovenských osobností.

slovakia

left justify in out

"Spoločnými silami tak upozornia na potrebu pomáhať hendikepovaným ľuďom a ich rodinám, ale i sociálne slabým v odľahlých častiach Slovenska," TASR informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Charitatívnu cyklistiku, ktorú organizuje občianske združenie Parasport24, zažijú vybrané mestá po ôsmy raz.
     

Podujatie Cez Slovensko na bicykli za 5 dní odštartuje 1. júna v Trenčianskych Tepliciach a skončí sa 5. júna v Spišskej Novej Vsi. Celkovo prinesie zastávky v 24 mestách či obciach a jeho účastníci absolvujú za päť dní na bicykloch 420 kilometrov. Akciu podporia svojimi koncertmi spevák Martin Harich, ktorý zaspieva 1. júna na konci prvej etapy v Púchove a skupina Polemic, ktorá vystúpi 5. júna v Spišskej Novej Vsi.
     

Zoznam účastníkov aktuálneho ročníka najväčšej cykloakcie číta desiatky osobností z rôznych oblastí verejného života. Akciu podporia herci (Přemysl Boublík, Bibiana Ondrejková, Zuzana Vačková), speváci a hudobníci (Jakub Petraník, Martin Harich, Katarína Landlová), športovci (Martin Šmahel) či redaktori i moderátori známi z televíznych obrazoviek (Marián Lechan, Ján Mečiar, Ján Grexa). "Na tomto podujatí ma oslovila myšlienka harmonizácie vzťahov medzi telesne postihnutými a zdravými ľuďmi, pretože si myslím, že telesne postihnutí sú niekedy neprávom vyraďovaní zo spoločnosti. Svoje hendikepy ale vedia vyvážiť úžasnou chuťou do života a množstvom aktivít, takže v podstate to nie je tak, že by som ja chodil podporovať ich, ale skôr od nich čerpám energiu. Sú vždy zdrojom dobrej nálady a humoru a mne je humor veľmi blízky," komentoval svoju účasť na podujatí Ján Grexa, ktorý je veľkým fanúšikom športu a vo svojich 74 rokoch sa stále venuje cykloturistike a rekreačne i stolnému tenisu. Medzi ďalších stálych členov unikátneho pelotónu patrí moderátor Ján Mečiar, ktorý sa priznal, že bicykel vyťahuje a oprašuje iba jediný raz v roku, práve pre toto podujatie: "Je to skvelý týždeň strávený medzi úžasnými ľuďmi, človek existuje medzi vozičkármi od rána do večera, je to naozaj výnimočné podujatie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies