Cez Česko bude v máji prechádzať veľký konvoj americkej armády

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 13:18 • 2 min
Cez Česko bude v máji prechádzať veľký konvoj americkej armády

PRAHA - Cez Česko bude koncom mája prechádzať konvoj americkej armády, v ktorom by malo byť približne 800 vojakov a 250 kusov techniky. Na Twitteri to dnes oznámil český minister obrany Martin Stropnický.

slovakia

left justify in out

Uviedol, že Američania sa budú v dňoch 27.-30. mája presúvať zo základní v Nemecku na cvičenie Saber Strike 2016 v Pobaltí. Tentoraz sa k nim pripojí technika českej armády, informoval spravodajský server Novinky.cz.

 

Podobný prejazd asi 150 vozidiel americkej armády - na cvičenie NATO Brave Warrior 2015 v Maďarsku - vyvolal vlani v septembri veľký záujem verejnosti. Objavili sa však aj protesty.

 

Novinky.cz dodali, že vojenské konvoje sa presúvajú zväčša po diaľniciach a sú svojím spôsobom prehliadkou vojenskej techniky. Prejazd zahraničných konvojov cez územie Česka schvaľuje vláda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies