VIDEO Cesta trvala 17 hodín a 25 minút: Najdlhší komerčný let dorazil do cieľa

NETKY.SK • 12 Október 2018, 19:25 • 2 min
VIDEO Cesta trvala 17 hodín a 25 minút: Najdlhší komerčný let dorazil do cieľa

NEW YORK - Najdlhší komerčný let bez medzipristátia na svete, na linke Singapur-New York dorazil v piatok dopoludnia SELČ do cieľovej destinácie.

slovakia

left justify in out

Trasu dlhú viac ako 15 000 kilometrov zvládol Airbus A350-900ULR za 17 hodín a 25 minút, teda za kratší čas, než sa predpokladalo. Informovali o tom server televízie CNN a web Flightradar24.

 

"Let prebehol neuveriteľne hladko. Jedlo a pitie bolo k dispozícii po celý čas," uviedol moderátor CNN Richard Quest, ktorý bol na palube. Dodal, že skvelý bol tiež personál aeroliniek Singapore Airlines, ktorý "nestrácal úsmev a ochotu".

 

"Musím sa vám priznať. Užívam si to. Sme niekde za polovicou cesty, do New Yorku zostáva asi 7,5 hodiny a už som za tú dobu stihol jesť, pozrieť sa na film, spať, rozprávať sa a prechádzať sa a zase spať," napísal Quest v priebehu.

 

Airbus odštartoval vo štvrtok krátko pred 18:00 SELČ (pred polnocou miestneho času) zo singapurského letiska Changi. V lietadle boli miesta len pre 161 pasažierov, z ktorých 67 cestovalo business triedou a 94 triedou premium economy. Menší počet sedadiel mal poskytnúť cestujúcim väčší priestor na sedenie. 

 

Spoločnosť týmto letom obnovila populárnu linku na letisko v Newarku, ktorú kvôli vysokým nákladom zrušili v roku 2013. Dvojmotorové lietadlo využíva špeciálny systém, ktorý umožňuje spaľovať o 25 percent menej paliva, než bežne spotrebujú lietadlá podobnej veľkosti, uviedla spoločnosť Airbus. Stroj mal podľa pôvodných predpokladov priletieť do USA za necelých 19 hodín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies