Český horolezec vo Vysokých Tatrách zrútil z skaly, zachraňoval ho vrtuľník

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 13:52 • 2 min
Český horolezec vo Vysokých Tatrách zrútil z skaly, zachraňoval ho vrtuľník

VYSOKÉ TATRY - Na oblastné stredisko Horskej záchrannej služba (HZS) vo Vysokých Tatrách prišla dnes požiadavka na zásah z doliny Zeleného plesa.

slovakia

left justify in out

Z masívu Malého Kežmarského štítu vypadol počas lezenia český horolezec, ktorý utrpel pádom z cca 30-metrovej výšky mnohopočetné poranenia. Informovali o tom na internetovej stránke HZS.

O súčinnosť bola požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe z Popradu, ktorá vyzdvihla z heliportu v Starom Smokovci záchranára HZS na palubu. Po prílete na miesto a vysadení lekára a horského záchranára za pomoci navijaku, bol pacient ošetrený, zafixovaný a vyzdvihnutý na palubu vrtuľníka. 

Vďaka dobrej spolupráci oboch zúčastnených zložiek bol pacient rýchlo transportovaný do nemocnice v Poprade na ďalšie ošetrenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies