Česi zadržali hľadaného anarchistu, ktorý útočil na políciu aj reštauráciu

NETKY.SK • 6 September 2016, 18:07 • 2 min
Česi zadržali hľadaného anarchistu, ktorý útočil na políciu aj reštauráciu

PRAHA - Česká polícia zadržala a obvinila 34-ročného anarchistu, po ktorom pátrala od decembra 2015 a ktorý je pravdepodobne zakladateľom organizácie Sieť revolučných buniek. Práve tento subjekt sa prihlásil k útokom na policajné motorové vozidlá a reštauráciu.

slovakia

left justify in out

Mužovi, ktorý čelí obvineniu zo založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu práv a slobôd občanov, vydierania a poškodzovania cudzieho majetku, hrozí v prípade potvrdenia viny súdom najviac desať rokov za mrežami.

 

Na zadržaného tridsiatnika uvalili v pondelok vyšetrovaciu väzbu, pretože štátny zástupca sa obáva nielen jeho úteku alebo ukrývania sa pred stíhaním, ale aj pokračovania v trestnej činnosti.

Informovali o tom české elektronické médiá.

 

Sieť revolučných buniek sa v období od januára 2014 prihlásila k viacerým podpaľačským útokom, ktorých terčom boli v deviatich prípadoch policajné vozidlá, okrem iného v Prahe, Moste či Ústí nad Labem. Na konte má však údajne aj útoky na pražskú reštauráciu Řízkárna a podpálenie mýtnej brány.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies