Cena zlata minulý týždeň padla najprudšie od roku 2013

NETKY.SK • 12 November 2016, 15:00 • 2 min
Cena zlata minulý týždeň padla najprudšie od roku 2013

NEW YORK - Cena zlata v piatok prudko klesla a prehĺbila svoj minulotýždňový pád. Dôvodom oslabenia zlata sú očakávania, že americká centrálna banka (Fed) v decembri zvýši úrokové sadzby. Informovala o tom agentúra RTTNews.

slovakia

left justify in out

Trhy zareagovali na víťazstvo Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách prekvapivo uvoľnene, čo znamená, že Fed môže v decembri sprísniť menovú politiku.

 

Situácia v ekonomika USA tiež dáva Fedu priestor, keďže aktuálne údaje ukazujú pokračujúce zotavovanie a zrýchľovanie inflácie. Piatková (11. 11.) správa Michiganskej univerzity ukázala zlepšenie dôvery spotrebiteľov, keď príslušný index v novembri stúpol na 6-mesačné maximum.

 

Decembrový kontrakt na zlato v piatok stratil 42,10 USD alebo 3,3 % a uzavrel na úrovni 1224,30 USD (1122,80 eura) za uncu (31,1 gramu). Za celý uplynulý týždeň padla cena žltého kovu o vyše 6 %, čo bol najprudší pokles od roku 2013.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies