Čech stratený v Nórsku je opäť doma

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 12:30 • 2 min
Čech stratený v Nórsku je opäť doma

PRAHA - Čech so stratou pamäti, ktorého vlani v decembri našli v nórskom Osle v snehovom záveji bez dokladov a zraneného, je podľa tamojších médií späť vo vlasti, kde si chce len vybaviť nové doklady a zasa z krajiny odcestovať. Stále sa údajne bojí neznámych útočníkov, ktorí ho vlani napadli. Informoval o tom dnes český spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

 Muž (36), ktorý používa krycie meno John Smith, svoj návrat do Česka potvrdil e-mailom tento týždeň nórskej verejnoprávnej televízii NRK.
      

Čech už aj skôr uviedol, že len čo si vo vlasti vybaví doklady, opustí ju. Nórskej televízii sa teraz navyše posťažoval na české úrady a médiá. Uviedol, že proti nemu v ČR prebieha kampaň s cieľom očierniť ho. "Okrem iného sa tvrdí, že stratu pamäti len predstieram, aby som sa vykrútil z dlhov. To je nezmysel," vyhlásil. Muž nedávno nórskym médiám uviedol, že v minulosti pracoval pre českú políciu a zaoberal sa vyšetrovaním hospodárskej kriminality. Prípady sa údajne týkali zločinov, kde došlo ku škodám za pol miliardy českých korún. Ministerstvo vnútra však uviedlo, že muž nikdy nebol zamestnancom polície a na ministerstve vnútra pracoval len ako technik počítačovej siete. "John Smith" teraz vyhlásil, že úrady bagatelizujú jeho pracovné úlohy a začína mať z toho "trochu obavy", informoval web Novinky.cz.
      

Nórska polícia má podozrenie, že muž sa stal obeťou trestného činu, a prípad ďalej vyšetruje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies