Canucks vyvesili pod strop Bureho dres s číslom 10

NETKY.SK • 3 November 2013, 13:34 • 2 min
Canucks vyvesili pod strop Bureho dres s číslom 10

VANCOUVER/DENVER - Štyridsaťdvaročný Bure sa stal štvrtým hráčom v histórii kanadského klubu, ktorý bol takýmto spôsobom ocenený.

slovakia

left justify in out

Slávnostnú predohru mal sobotňajší zápas zámorskej NHL v Rogers aréne medzi domácim Vancouverom a Torontom (4:0). Canucks vyvesili pod strop svojej domovskej haly dres bývalého vynikajúceho ruského hokejového útočníka Pavla Bureho s číslom 10.

Oficiálnu rozlúčku s niekdajšou oporou vancouverskej ofenzívy sledovalo v hľadisku 18.910 divákov. Štyridsaťdvaročný Bure sa stal štvrtým hráčom v histórii kanadského klubu, ktorý bol takýmto spôsobom ocenený. Legendárny kanonier s prezývkou "Ruská raketa" sa ocitol v spoločnosti takých mien, akými sú Stan Smyl, Trevor Linden a Markus Näslund.

"Nemôžem uveriť, že je to už takmer 22 rokov, čo som odohral svoj prvý zápas v NHL tu vo Vancouveri. Nikdy na ten moment nezabudnem," vyhlásil Bure, ktorý strelil 254 zo svojich 437 profiligových gólov práve počas sedemročného pôsobenia v tíme "kosatiek". "Vyradenie dresu je pravdepodobne najväčšia pocta, akej sa vám môže dostať. Som skutočne potešený," doplnil pre nhl.com bývalý rýchlonohý krídelník, ktorý okrem Vancouveru obliekal v NHL aj dresy Floridy a NY Rangers. V 702 zápasoch základnej časti nazbieral 779 bodov (437+342), v 64 štartoch v play off pridal 35 gólov a rovnaký počet asistencií.

Podobnej pocty ako Buremu sa dostalo v noci na nedeľu aj Adamovi Footeovi. Dres s číslom 52, ktoré nosil bývalý dlhoročný obranný pilier Colorada, vyvesili k stropu denverskej haly Pepsi Center počas 30-minútového slávnostného ceremoniálu pred domácim duelom s Montrealom (4:1). Dvojnásobný držiteľ Stanleyho pohára tak nasledoval legendy Avalanche a svojich niekdajších spoluhráčov Raya Bourquea, Petra Forsberga, Patricka Roya a Joea Sakica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies