Cameron varuje Rusko pred izoláciou, upozorňuje na ďalšie sankcie kvôli Ukrajine

NETKY.SK • 16 November 2014, 09:22 • 2 min
Cameron varuje Rusko pred izoláciou, upozorňuje na ďalšie sankcie kvôli Ukrajine

BRISBANE - Britský premiér David Cameron dnes uviedol, že Európa a Spojené štáty vyslali ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi jasný signál, že ak sa nevyrieši kríza na Ukrajine, bude jeho krajina od svetového spoločenstva izolovaná.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 "Myslím si, že Rusko musí vedieť, že medzi Amerikou a Európou existuje naozajstná jednota v úmysle zabezpečiť, aby sme na európskom kontinente nemali nijaký permanentný zmrazený konflikt," povedal Cameron novinárom po skočení summitu hospodársky najvyspelejších krajín sveta G20 v austrálskom meste Brisbane. 
     

"Ak by tomu tak ale malo byť, nemyslím si, že vzťahy medzi Ruskom na jednej strane a Britániou a Európou a Amerikou na strane druhej môžu byť to isté," poznamenal podľa agentúry Reuters predseda britskej vlády.
      

Cameron upozornil, že geopolitické riziko pokračujúceho konfliktu na Ukrajine vyvažujú riziká ďalších ekonomických sankcií. Za to, že Rusko podporuje proruských povstalcov na Ukrajine, sa na summite G20 dostalo Putinovi od niekoľkých svetových lídrov ostrej kritiky: ukrajinský konflikt si tento rok vyžiadal už vyše 4000 ľudských životov.
      

"Dúfam, že Putin sa ešte aj v tomto neskorom štádiu dokáže vydať inou cestou," povedal Cameron s tým, že ruský prezident podľa neho "vidí, že je teraz na križovatke".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies