Bývalý šéf Finančnej správy je za mrežami

NETKY.SK • 1 Február 2021, 18:18 • 2 min
Bývalý šéf Finančnej správy je za mrežami

Bývalého šéfa finančnej správy Františka I. vzal Špecializovaný trestný súd (ŠTS) do väzby. Pre médiá to potvrdil jeho obhajca Juraj Gavalec s tým, že proti rozhodnutiu podali sťažnosť.

slovakia

left justify in out

"Nestotožňujeme sa s tým. Klient verí, že sa preukáže všetko a bude očistený," uviedol advokát.

Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková doplnila, že dôvodom väzobného stíhania Františka I. je obava z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti. "Súd neakceptoval návrh prokurátora na útekovú väzbu," uviedla.

 

img


Súd zároveň vzal do väzby aj ďalších troch obvinených stíhaných pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku alebo zločin prijímania úplatku, konkrétne Milana G., Janu R. a Petra B. V prípade Milana G. je dôvodom obava z ovplyvňovania svedkov a v prípade Jany R. obava z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti.

 

V prípade Petra B. je dôvodom väzby obava z ovplyvňovania svedkov, pričom súd neakceptoval návrh prokurátora aj na väzbu pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

 

"Sudca u obvineného P. B. zamietol žiadosť o nahradenie väzby prevzatím záruky dôveryhodnou osobou, rovnako zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby písomným sľubom a zamietol aj žiadosť obvineného P.B. o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka," uviedla Kudjáková.

 

img

 

Dodala, že všetci obvinení proti rozhodnutiu podali sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok 29. januára v rámci akcie Mýtnik bývalého šéfa finančnej správy Františka I. a ďalších osem osôb. Zadržaní boli v súvislosti s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní.

 

img

 

Väzobné stíhanie následne prokurátor navrhol štyrom obvineným. Polícia v rámci akcie obvinila aj podnikateľov Michala S. a Jozefa B. Obaja sú však momentálne v zahraničí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies