Bývalý reprezentant Slovenska Szabó mieri do Akadémie F. Puskása

NETKY.SK • 6 Február 2017, 15:09 • 2 min
Bývalý reprezentant Slovenska Szabó mieri do Akadémie F. Puskása

DUNAJSKÁ STREDA - Otto Szabó odchádza zo slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Bývalý hráč a kapitán mužstva, neskôr člen realizačného tímu zo Žitného ostrova, prijal ponuku lídra druhej najvyššej maďarskej súťaže Akadémia Ferenca Puskása, kde nastúpi na post kondično-rehabilitačného trénera. Informuje o tom oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu.

slovakia

left justify in out

"Puskás Akadémia mi ponúkla zmluvu na tri roky. Pre mňa je veľkou výzvou presadiť sa v novom prostredí, kde budem začínať prakticky od nuly. Výzvou je takisto boj o postup, vyhrať súťaž je náročné na každej úrovni. Samozrejme, že na DAC mi zostanú len tie najkrajšie spomienky. Ďakujem za všetko, čo som tu za uplynulé tri roky zažil. Odnášam si so sebou množstvo krásnych spomienok. Vďačný som aj za to, že po nútenom konci kariéry mi v Dunajskej Strede dali šancu na novej pracovnej pozícii, získal som výborné základy. Dvere za sebou nezatváram, veď srdce ma bude vždy ťahať späť domov," vyjadril sa pre klubový web 35-ročný O. Szabó, ktorý za DAC odohral celkovo 51 ligových stretnutí (z toho 38 v prvej a 13 v druhej lige) a strelil v nich šesť gólov.


Ortodoxný ľavák, ktorý väčšinu kariéry odohral na poste ľavého obrancu, je odchovancom Dunajskej Stredy, ale už od šestnástich rokov pôsobil vo viedenskom Rapide. V aktívnej hráčskej kariére počas pôsobenia v Rakúsku (Rapid Viedeň, Braunau), Maďarsku (MTK Budapešť, Šopron, Debrecín, Vasas Budapešť, ETO Györ, Pápa) a na Slovensku (Slovan Bratislava, Petržalka a DAC) nazbieral viac ako 300 ligových štartov, trikrát mal na sebe aj najcennejší dres. V septembri 2015 pre pretrvávajúce zdravotné problémy ukončil aktívnu činnosť, zostal však pôsobiť v Dunajskej Strede v pozícii rehabilitačného trénera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies