Bývalý premiér Ašraf má zákaz kandidovať vo voľbách

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 07:14 • 2 min
Bývalý premiér Ašraf má zákaz kandidovať vo voľbách

ISLAMABAD - Špeciálny tribunál v pondelok diskvalifikoval bývalého pakistanského premiéra Rádžu Parvíza Ašrafa z nadchádzajúcich parlamentných volieb, v ktorých mal byť jedným z kandidátov Pakistanskej ľudovej strany (PPP).

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru AFP o tom informoval predstaviteľ volebnej komisie Zahúr Ahmed Pášá, podľa ktorého je dôvodom podozrenie z korupcie. Ašrafa z úplatkárstva obvinil jeden z oponentov, na čo volebné orgány minulý týždeň odmietli jeho kandidatúru za domovský okres Gúdžar Chán v provincii Pandžáb. Politik pôsobiaci na čele vlády od júna 2012 do marca 2013 sa odvolal, sudcovia volebného tribunálu však pôvodné rozhodnutie podporili, čo podľa nich znamená, že sa nemôže zapojiť do volebného súboja. Provinčný líder PPP Sardár Latíf Khósa následne avizoval, že Ašraf podá ďalšie odvolanie na súde vyššej inštancie.

Voľbám naplánovaným na 11. mája sa v Pakistane pripisuje mimoriadny význam, keďže by mali byť súčasťou prvého pokojného odovzdania moci novej vláde od osamostatnenia krajiny v roku 1947. Obavy pred hlasovaním vyvoláva najmä nábožensky motivované násilie, ale aj návrat kontroverzného exprezidenta Parvíza Mušarrafa z exilu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies