Bývalý podpredseda TOP 09 Lukša založil v Česku novú stranu - Dobrá voľba

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 16:37 • 2 min
Bývalý podpredseda TOP 09 Lukša založil v Česku novú stranu - Dobrá voľba

PRAHA - Novú politickú stranu v ČR založil niekdajší podpredseda TOP 09, starosta Čeladnej v okolí Frýdka-Místka Pavol Lukša.

slovakia

left justify in out

Subjekt s názvom Dobrá voľba mieni podľa jeho slov ponúknuť občanom jasnú a zrozumiteľnú politiku a chce sa sústrediť na regionálne otázky, na riešenie problémov ľudí v obciach a mestách, s ktorými sa stretávajú v každodennom živote.

 

"Budeme sa snažiť pomalými krôčikmi napraviť to, na čo sa v mnohých prípadoch zabudlo, predovšetkým zaistenie dôstojného života pre tých, ktorí chcú poctivo pracovať a dodržovať naše zákony, aby mladí ľudia našli svoje uplatnenie po ukončení štúdií či vyučení, ľudia v produktívnom veku mali možnosť zaistiť potreby svoje i svojej rodiny a seniori či hendikepovaní nemali obavu z každého nového dňa," cituje Lukšu internetový server Novinky.cz.

 

Politik, ktorý stál v roku 2009 pri zrode TOP 09, pôsobil do vlaňajšieho novembra vo funkcii podpredsedu tejto kedysi vládnej strany. Členstvo v nej ukončil k 31. marcu 2016 s tým, že sa nedokáže identifikovať s orientáciou politiky TOP 09 reprezentovanej jej súčasným lídrom Miroslavom Kalouskom.

 

Vo väčšine prípadov ide podľa jeho názoru iba o útoky a agresivitu, navyše chýba ponuka riešení a záujem o mestá a obce. Líder TOP 09 sa nechal už skôr počuť, že Lukšov odchod privítal, pretože sa názorovo rozišiel so stranou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies