Bývalý šéf MMF čelí novej možnej obžalobe zo sexuálneho útoku

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 12:42 • 2 min
Bývalý šéf MMF čelí novej možnej obžalobe zo sexuálneho útoku

Bývalý šéf MMF čelí novej možnej obžalobe zo sexuálneho útoku

slovakia

left justify in out

img

Bývalý šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn čelí novej možnej obžalobe zo sexuálneho útoku. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.
      Mladá francúzska autorka Tristane Banonová oznámila, že chce Strauss-Kahna oficiálne zažalovať na súde za pokus o znásilnenie pri robení interview pre knihu v roku 2002.
      Strauss-Kahn urobil rýchly protiúder a označil Banonovej opis udalostí za "imaginárny". Uviedol tiež, že plánuje urobiť trestné oznámenie za ohováranie.
      Prípad môže mať ďalšie následky pre prezidentskú kampaň 2012 vo Francúzsku. Prekvapujúce minulotýždňové oslabenie kauzy sexuálneho útoku, vedenej proti Strauss-Kahnovi v New Yorku, totiž vyvolalo prudkú diskusiu o jeho možnom návrate do politiky.
      Pred Banonovej oznámením prieskumy ukazovali, že voliči boli rovnomerne rozdelení v názoroch na to, či by sa 62-ročný politik mal pokúsiť o znovuoživenie kariéry.
      Významný člen francúzskej Socialistickej strany Strauss-Kahn bol považovaný za favorita medzi možnými prezidentskými kandidátmi v budúcoročných voľbách vo Francúzsku.
      V máji však jeho politickú kariéru zmarilo obvinenie z pokusu o znásilnenie hotelovej chyžnej v New Yorku. Po zložení kaucie šesť miliónov dolárov (4,15 milióna eur) bol Strauss-Kahn strážený v apartmáne na Manhattane. Potom ho z domáceho väzenia prepustili.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies