Bývalý šéf diplomacie David Miliband odchádza z vrcholovej politiky

NETKY.SK • 30 September 2010, 07:03 • 2 min
Bývalý šéf diplomacie David Miliband odchádza z vrcholovej politiky

Bývalý šéf diplomacie David Miliband odchádza z vrcholovej politiky

slovakia

left justify in out

img

Bývalý britský minister zahraničných vecí David Miliband dnes oznámil, že odchádza z vrcholovej politiky po tom, ako ho v súboji o post predsedu hlavnej opozičnej Labouristickej strany porazil jeho mladší brat.
      David Miliband (45), ktorý bol ako šéf diplomacie blízkym spojencom ministerky zahraničných vecí USA Hillary Clintonovej, ostane členom parlamentu. Nebude sa však uchádzať o miesto v tieňovom kabinete svojho brata a novozvoleného straníckeho šéfa Eda Milibanda (40), pretože sa obáva, že by to spôsobovalo neustále dohady o ich rozporoch.
      Labouristov sužovala počas ich poslednej 13-ročnej vlády rivalita medzi dvoma lídrami, Tonym Blairom a Gordonom Brownom, ktorá niekedy zatieňovala ich pôsobenie vo funkcii.
      "Strana potrebuje od svojho nového lídra nový začiatok a ja si myslím, že sa to ľahšie dosiahne, ak aj ja urobím nový začiatok," uviedol David Miliband v liste predsedovi Labouristickej strany v jeho volebnom obvode.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies