Burza CBOE koncom roka spustí obchodovanie s Ethereum futures kontraktmi

NETKY.SK • 31 August 2018, 18:30 • 2 min
Burza CBOE koncom roka spustí obchodovanie s Ethereum futures kontraktmi

CHICAGO – Spoločnosť CBOE Global Markets, ktorá je vlastníkom burzy Chicago Board Options Exchange (CBOE) a jedna z najväčších holdingových spoločností na svete, sa chystá spustiť Ethereum (ETH) futures kontrakty.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CBOE Global Markets má v pláne spustiť obchodovanie s ETH futures kontraktmi do konca roka 2018 a mala by ich zakladať na základnom trhu burzy Gemini. Na rovnakej burze, ktorú vlastnia bratia Winklevossovci, má CBOE založené aj obchodovanie s Bitcoin (BTC) futures.

 

img

Burza CBOE

 

CBOE začala obchodovanie s BTC futures v decembri minulého roka. Futures kontrakty predstavujú dohodu o kúpe a predaji aktíva k určitému budúcemu dátumu za určitú cenu, čo umožňuje investorom špekulovať o cenách Bitcoinu bez toho, aby museli vlastniť túto kryptomenu. Tieto BTC futures zmluvy nie sú len pre fyzické aktíva, ale môžu byť obchodované aj s finančnými aktívami.

 

Podľa neoficiálnych správ burza CBOE čaká už len na oficiálne schválenie tohto projektu Americkou komisiou pre terminované obchody s komoditami (CFTC).

 

img

 

Komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) v júni uviedla, že Ethereum nie je cenným papierom. Prezident spoločnosti CBOE Global Markets Chris Concannon následne povedal: "Toto oznámenie vyrieši kľúčové otázky, ktoré bránili futures obchodom s Ethereom, o ktorom sme uvažovali od decembra 2017, kedy sme spustili prvé Bitcoin futures."

 

Burza Chicago Mercantile Exchange (CME) minulý mesiac vydala správu o priemernom dennom objeme BTC futures obchodov, ktoré v druhom štvrťroku 2018 vzrástli o 93%. CME tiež uviedla, že počet otvorených BTC futures zmlúv prekročil 2.400, čo v prvom kvartáli predstavovalo nárast o 58%.

 

Burza CME spustila obchodovanie s futures kontraktmi 17. decembra, teda týždeň po tom, ako ich spustila burza CBOE. Generálny riaditeľ CME Terry Duffy koncom júla povedal, že spoločnosť nebude v blízkej budúcnosti zavádzať futures na iné kryptomeny ako Bitcoin (BTC) kvôli ich vysokej volatilite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies