Búrky v Maďarsku poškodili takmer 50 obytných domov

NETKY.SK • 7 August 2017, 10:59 • 2 min
Búrky v Maďarsku poškodili takmer 50 obytných domov

BUDAPEŠŤ - Takmer 50 obytných domov poškodili búrky, ktoré sa na území Maďarska vytvorili príchodom studeného frontu v uplynulých 24 hodinách.

slovakia

left justify in out

Šesť ľudí museli evakuovať. Zástupca hovorcu Celoštátneho úradu ochrany proti katastrofám (OKF) Dániel Mukics uviedol, že hasičov volali na pomoc pri odstraňovaní následkov búrok vo vyše 200 prípadoch, informoval denník Népszava.

 

Najvážnejšie škody napáchala víchrica v juhomaďarskom meste Orosháza v Békešskej župe, kde bolo poškodených 25 obytných domov a vyvrátený strom padol aj na strechu miestnej nemocnice. Nikto nebol zranený. V tejto župe bola vplyvom búrky prerušená dodávka elektrickej energie na 2600 odberných miestach.

 

V meste Püspökladány v Hajducko-bihárskej župe museli evakuovať šesť ľudí z dvoch poškodených rodinných domov, ktoré sa stali neobývateľnými.

 

V obci Csány v Hevešskej župe sa zrútil komín a v mestečku Törökbálint v Peštianskej župe zasiahol strešnú konštrukciu blesk.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies