Bulharský prezident vymenoval dočasnú vládu, premiérom je profesor

NETKY.SK • 5 August 2014, 12:12 • 2 min
Bulharský prezident vymenoval dočasnú vládu, premiérom je profesor

SOFIA - Bulharský prezident Rosen Plevneliev v utorok predstavil zloženie dočasnej vlády, ktorá dovedie krajinu k októbrovým predčasným parlamentným voľbám.

slovakia

left justify in out

Predsedom kabinetu, ktorý vzišiel z rokovaní prezidenta so zástupcami politických strán, sa stal Georgi Bliznaški, profesor ústavného práva na sofijskej univerzite. Kľúčový post ministra financií vo vláde 57-ročného exposlanca za socialistickú stranu zaujme Rumen Porožanov.

 

Predčasné voľby sú dôsledkom júlového pádu vlády premiéra Plamena Orešarského, ktorý po roku rezignoval na svoju funkciu. Jeho vláda síce prekonala päť hlasovaní o nedôvere, no stupňujúcu kritiku a neúspech vládnej socialistickej strany v májových voľbách do Európskeho parlamentu nakoniec neustála. Bulharsko, ktoré zápasí s problémami v bankovom sektore, tak za 20 mesiacov bude mať už štvrtého premiéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies