Bukata na trávniku možno ešte v tejto sezóne

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 12:37 • 2 min
Bukata na trávniku možno ešte v tejto sezóne

KOŠICE - Futbalista MFK Košice Martin Bukata sa možno objaví na trávniku ešte v tomto súťažnom ročníku 2014/2015. Dvadsaťjedenročný mládežnícky reprezentant (nar. 2. októbra 1993) sa pred šiestimi týždňami 4. marca podrobil operácii v Prešove, kde mu klubový lekár Ľubomír Jacko odstránil zapálenú blanu achilovej šľachy a tiež výrastky na päte. Hoci to vyzeralo, že talentovaný stredopoliar si už na jar nezahrá v majstrovskom stretnutí, skutočnosť môže byť iná.

slovakia

left justify in out

"Už chodím bez problémov a rovnako tak i šoférujem. Operácia sa vydarila a všetko nasvedčuje tomu, že noha bude v poriadku. Momentálne nemám čas sa nudiť. Predpoludním chodím na rehabilitácie a popoludní mám zasa naordinované plávanie a bicykel," citovala oficiálna internetová stránka MFK Košice slová Bukatu, ktorému dali pred mesiacom dole sadru a aj ortéza je už týždeň minulosťou. Od pondelka začne hráč pomaličky vyklusávať. "Kopačky som si ešte neskúšal obuť. Operované miesto je zatiaľ v poriadku. Nechcem ho zbytočne preťažovať. Predpokladám, že po takých dvoch týždňoch by som mohol začať trénovať aj s loptou."

 

Keďže čas liečenia po operácii stanovili lekári na dva až tri mesiace a aktuálny futbalový ročník vyvrcholí 30. mája, jar mala byť bez aktívnej Bukatovej účasti. V súvislosti so záložníkom MFK však existuje pozitívnejšia prognóza. "Priznávam, sem-tam sa pohrávam s myšlienkou, že by som ešte mohol stihnúť záver sezóny. Samozrejme, rehabilitáciu nechcem urýchľovať a ani siliť návrat na trávniky. Stále mi však v hlave vŕta úvaha, že sa stihnem vrátiť do ligy ešte teraz na jar. Samozrejme, v prvom rade musím byť v stopercentnom zdravotnom stave, aby som vážnejšie uvažoval o návrate," dodal pre klubový web rodák z Košíc Martin Bukata.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies