Bugár: Smer zavádza tvrdením, že chce chrániť vodu

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 16:07 • 2 min
Bugár: Smer zavádza tvrdením, že chce chrániť vodu

BRATISLAVA - Smer-SD podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára zavádza tvrdením, že chce chrániť vodu. Ako povedal dnes Bugár na tlačovej besede, iniciatíva Smeru na ústavnú ochranu vody má zádrhy.

slovakia

left justify in out

„Premiér vie, že ústava je najvyšší zákon a nie je trhací kalendár. Návrh novely ústavy slúži na vydieranie opozície a na zakrytie zvýšenia DPH na dvadsať percent natrvalo,“ povedal Bugár. Podľa neho ak Smer-SD chce meniť ústavu, treba spraviť jej kompletnú novelizáciu. „Ak chcú zakázať prepravu vody, potom tam musí byť článok, že cez chránené územia sa nemôžu viesť produktovody,“ vyhlásil.

 

Premiér Robert Fico chce zakázať vývoz vody zo Slovenska zmenou štvrtého článku slovenskej ústavy. Ako povedal dnes na tlačovej besede, ústavná zmena by znamenala prekážku, ktorú by nebolo možné prekonať. „Preprava alebo prevod vody odobratej zo zdrojov podzemných vôd, z prírodných liečivých zdrojov, z prírodných zdrojov minerálnych vôd, zo zdrojov geotermálnych vôd, z vodných tokov a zo zdrojov povrchových vôd cez hranice SR sa zakazuje,“ to je znenie nového odseku článku 4 slovenskej ústavy, ktoré by mala schváliť vláda a následne parlament.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies