Budúci rakúsky prezident hovoril s kancelárom o výzvach blízkej budúcnosti

NETKY.SK • 14 December 2016, 15:11 • 2 min
Budúci rakúsky prezident hovoril s kancelárom o výzvach blízkej budúcnosti

VIEDEŇ - Rakúsky spolkový kancelár Christian Kern a dezignovaný spolkový prezident krajiny Alexander Van der Bellen absolvovali dnes v kancelárovom úrade vo Viedni prvý neformálny pracovný rozhovor.

slovakia

left justify in out

Predmetom dialógu oboch ústavných činiteľov boli politické výzvy nadchádzajúcich mesiacov, formulovali Kern a Van der Bellen po schôdzke. Jednou z ústredných tém bola vysoká miera nezamestnanosti v Rakúsku.

 

V tejto súvislosti prezident zdôraznil, že cieľom musí byť vrátenie situácie na trhu práce na úroveň z minulosti. Kancelár ubezpečil, že jeho vláda mieni v najbližších mesiacoch prispieť k zlepšeniu situácie v tejto sfére aktívnou politikou na trhu práce, ale aj investíciami a podporou pre malé a stredne veľké podniky.

 

Kým v otázke postoja Rakúska voči Turecku sa spolkový kancelár postavil za stanovisko, ktoré šéf diplomacie Sebastian Kurz prezentoval v Bruseli, budúci prezident reagoval zdržanlivo a zdôraznil, že ešte nie je v úrade, preto sa chce v súčasnosti zdržať komentárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies