Britský premiér pohrozil Rusku ďalšími sankciami

NETKY.SK • 14 November 2014, 07:00 • 2 min
Britský premiér pohrozil Rusku ďalšími sankciami

BRISBANE - Postup Ruska na východe Ukrajiny je neprijateľný a môže mať za následok zostrenie sankcií zo strany Spojených štátov a Európskej únie (EÚ), uviedol dnes podľa agentúry Reuters britský premiér David Cameron.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Stále dúfam, že Rusi sa spamätajú a uznajú, že by mali umožniť Ukrajine, aby sa rozvíjala ako samostatný a slobodný štát, ktorý sa bude môcť slobodne rozhodovať," povedal na tlačovej konferencii v austrálskej metropole Canberra britský premiér, ktorý sa v Brisbane zúčastní víkendového summitu lídrov skupiny G-20.


"Je to úplne jednoduché, ak Rusko zaujme pozitívny postoj k slobode a zodpovednosti Ukrajiny, môžeme sankcie (uvalené na Rusko) zrušiť, ale ak bude Rusko aj naďalej situáciu zhoršovať, môžeme tie sankcie pritvrdiť," dodal Cameron. 
      

Ukrajina obvinila vo štvrtok Rusko, že na jej územie posiela vojakov a zbrane, čím chce proruským separatistom na východe Ukrajiny pomôcť so spustením novej ofenzívy. Spojené štáty opakovane varovali Moskvu, že Západ by za "vojenskú eskaláciu" konfliktu na východe Ukrajiny mohol na Rusko uvaliť ďalšie sankcie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies