Britský kamionista chce pomôcť rodine zavraždeného kolegu z Polska, zbiera peniaze

NETKY.SK • 22 December 2016, 17:35 • 2 min
Britský kamionista chce pomôcť rodine zavraždeného kolegu z Polska, zbiera peniaze

LONDÝN/VARŠAVA/BERLÍN - Britský kamionista David Duncan prišiel s iniciatívou pomôcť rodine zavraždeného poľského kolegu Lukasza Urbana, ktorého zabil páchateľ teroristického útoku na vianočnom trhu v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Od 20. decembra sa vyzbieralo - vďaka Duncanom zriadenému kontu na platforme Gofundme - už viac ako 52.500 libier. To je po dvoch dňoch viac, ako bol jeho pôvodne stanovený cieľ: najmenej 50.000 libier pre pozostalých po kolegovi, ktorý zanechal manželku, 17-ročného syna a rodičov.

O iniciatíve informovali tak britské, ako aj nemecké a poľské médiá.

David Duncan zdôraznil, že sa nepoznal osobne s Poliakom, ktorého osud ním však tak zatriasol, že sa rozhodol pomôcť. Súčasne pripomenul, že si v plnom rozsahu uvedomuje, že žiadne množstvo finančných prostriedkov nenahradí blízkym stratu manžela, otca a syna, avšak môže im aspoň trochu pomôcť v ďalšom živote.

Pôvodne sa iniciátor obrátil predovšetkým na kolegov-kamionistov, medzičasom však do zbierky prispieva aj široká verejnosť.

V Nemecku sa množia hlasy volajúce po ocenení zosnulého poľského kamionistu


V Nemecku sa množia hlasy volajúce po ocenení poľského kamionistu Lukasza Urbana, ktorý - podľa medializovaných informácií z policajných zdrojov - bojoval v kabíne kamióna s útočníkom z vianočného trhu. Obetoval pritom svoj život, keď v posledných momentoch strhol svojho života volant a zabránil tak zrejme ešte vyššiemu počtu obetí.

 

Ako vyplýva z informácií nemeckých elektronických médií, objavil sa už podnet, aby námestie Breitscheidplatz, kde došlo k tragédii, nieslo v budúcnosti kamionistovo meno.

 

Na internetovej stránke change.org bola zasa zverejnená petícia za udelenie Spolkového kríža za zásluhy in memoriam zosnulému Poliakovi.

 

Muž, ktorý pracoval v službách špedičnej firmy svojho bratranca, mal aj v mieste bydliska mimoriadne dobrý kredit. Všetci, ktorí ho poznali, hovoria o ňom ako o milom, spoľahlivom a nápomocnom človeku, ktorý mal príkladný vzťah k manželke, synovi i rodičom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies