Britského poslanca zbavil súd obvinenia v prípade viacerých znásilnení

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 19:03 • 2 min
Britského poslanca zbavil súd obvinenia v prípade viacerých znásilnení

LONDÝN - Bývalého podpredsedu Dolnej komory britského parlamentu dnes zbavili obvinenia v deviatich prípadoch znásilnenia, sexuálneho útoku a nemravného správania. Súdny proces mohol ukončiť jeho politickú kariéru, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Konzervatívec Nigel Evans, ktorého do parlamentu zvolili po prvý raz v roku 1992, bol zadržaný minulý rok. Prokuratúra ho obvinila, že zneužil svoje politické postavenie na sexuálne napadnutie siedmich mladých mužov v období rokov 2002-2013. K niektorým útokom došlo v budove parlamentu.
     

Muži podľa vyjadrenia Evansa svoje obvinenia vykonštruovali na základe prehnaných okamihov "nadmerného opileckého priateľstva". 
     

Po vynesení rozsudku sa 56-ročný britský politik rozplakal. Po svojom zatknutí sa vzdal funkcie podpredsedu Dolnej komory, ale ponechal si poslanecké kreslo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies