Britániu opäť zasiahla snehová víchrica, obmedzila dopravu

NETKY.SK • 10 Marec 2023, 16:30 • 2 min
Britániu opäť zasiahla snehová víchrica, obmedzila dopravu

Londýn - Britániu v piatok už druhýkrát tento týždeň zasiahla snehová víchrica, pre ktorú boli v niektorých oblastiach zrušené vlakové spoje, zatvorené školy a šoféri uviazli na cestách.

slovakia

left justify in out

Búrkový systém meteorológovia pomenovali Larissa a priniesol snehovú víchricu na väčšinu územia Spojeného kráľovstva. Predstaviteľ britskej meteorologickej služby (Met Office) Alex Burkill povedal, že najhoršie je na tom sever Anglicka a sever Walesu. Zaznamenali tam rýchlosť vetra 80 kilometrov za hodinu a napadlo 30 centimetrov snehu. Niektorí šoféri uviazli v autách na viac ako sedem hodín, keď sa na diaľnici M62 na severe Anglicka zastavila premávka. Neprejazdné boli aj ďalšie cesty v tejto oblasti. Pre popadané stromy bola prerušená vlaková doprava medzi mestami Manchester a Sheffield. Mrazivý arktický vzduch zasiahol tento týždeň Škótsku vysočinu, kde teploty klesli až na rekordných mínus 16 stupňov Celzia. Podľa Met Office takéto počasie nie je pre Britániu v marci nezvyčajné. Štatisticky je v Spojenom kráľovstve omnoho pravdepodobnejšie, že sneh napadne v marci ako v decembri.  TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies