Británia znížila svoj podiel v Lloyds Banking Group na menej ako 2 %

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 10:09 • 2 min
Británia znížila svoj podiel v Lloyds Banking Group na menej ako 2 %

LONDÝN - Británia opäť znížila svoj podiel v Lloyds Banking Group a tesne pod hranicu 2 %. Priblížila sa tak na dosah k úplnej privatizácii banky, ktorú musela vláda zachraňovať pred krachom počas finančnej krízy v rokoch 2007-2009. Štát získal 39-% podiel výmenou za záchranu tejto najväčšej retailovej banky v Británii.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo financií dnes oznámilo, že podiel štátu v banke klesol na 1,97 %. V piatok 31. marca totiž predalo 690 miliónov podielových listov. Štát tak vlastní už len 1,41 miliardy podielových listov. Ďalšie detaily, konkrétne za akú cenu ich štát predal, nie sú známe. Výnos z predaja sa použije na zníženie štátneho dlhu.

 

Ministerstvo financií začalo predávať akcie banky v septembri 2013 a tento rok by sa chcelo všetkých zbaviť.

 

Ministerstvo pôvodne chcelo už vlani predať celý, vtedy ešte 9,1-% podiel v banke. Ale v októbri 2016 šéf rezortu Philip Hammond oznámil, že štát bude predávať zvýšený podiel v banke po častiach a odôvodnil to výkyvmi na trhoch po referende o brexite.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies