Branno-bezpečnostný výbor nezvolil Kotlebu za podpredsedu, dostal dva hlasy

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:51 • 2 min
Branno-bezpečnostný výbor nezvolil Kotlebu za podpredsedu, dostal dva hlasy

BRATISLAVA - Poslanci Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť nezvolili Mariana Kotlebu (ĽSNS) za podpredsedu výboru. Získal iba dva hlasy, svoj a Milana Krajniaka (Sme rodina). Ostatní členovia výboru ho nepodporili.

slovakia

left justify in out

"Ja som sa zdržal. Ani opoziční poslanci, okrem tých dvoch, nehlasovali za zvolenie pána Kotlebu," povedal Jaroslav Baška zo Smeru-SD. Nevedel povedať, či aj v ostatných parlamentných výboroch nepodporia poslanci Smeru-SD zvolenie kandidátov z ĽSNS.

 

Milan Krajniak odôvodňuje podporu Kotlebovi dodržaním uzavretej dohody. "My sme sa rozhodli dodržiavať dohodu," povedal Krajniak. Baška pripomenul, že už Kotleba porušil pôvodnú dohodu z grémia, keď navrhoval zrušiť jeden post podpredsedu parlamentu, hoci pôvodne bola dohoda na štyroch. Jeho návrh neprešiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies