Boeing toto zrejme pocíti: Čína odmieta nákup ďalších lietadiel typu 737 Max

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 23:57 • 2 min
Boeing toto zrejme pocíti: Čína odmieta nákup ďalších lietadiel typu 737 Max

PEKING - Po etiópskom nešťastí patrila Čína k prvým krajinám, ktoré stiahli všetky pochybné modely Boeing 737 Max zo svojho vzdušného priestoru po celej krajine. Situácia sa ale stupňuje, pretože čelní predstavitelia chcú vylúčiť tento typ lietadiel zo zoznamu importovaného tovaru z USA.

slovakia

left justify in out

Lietadlá Boeing 737 Max boli uzemnené už na celom svete. Letecké spoločnosti sa rozhodili po dvoch katastrofách v rýchlom slede prestať dôverovať tomuto typu lietadla. Za prvý týždeň od etiópskeho nešťastia, prišla letecká spoločnosť na výrobu lietadiel o celých 9 % akcíí na americkej burze. 

 

https://www.netky.sk/clanok/americke-a-kanadske-aerolinie-nadalej-prevadzkuju-lety-boeingov-737-max

 

Ešte donedávna boli však tieto modely súčasťou predbežného zoznamu amerických produktov, ktoré Čína nakúpi, aby sa znížil jej prebytok v obchode s USA. Aktuálna situácia a obavy z pohľadu bezpečnosti spôsobili, že Peking uvažuje o úplnom vyškrtnutí strojov 737 Max zo zoznamu importovaného tovaru z USA. 

 

 

Čina sa však teraz nachádza v zamotanom kruhu. Pokiaľ by spomínané lietadlá naozaj zo svojho zoznamu vyškrtla, mohlo by dôjsť k situácii, že dlho prerokovávaná obchodná dohoda medzi Pekingom a Činou bude čeliť jej neschváleniu zo strany USA.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies