Blindovci Deň otcov zanedbali, Daleyho spájajú s ManU

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 11:46 • 2 min
Blindovci Deň otcov zanedbali, Daleyho spájajú s ManU

RIO DE JANEIRO - Holandská futbalová rodina Blindovcov na majstrovstvách sveta v Brazílii nedeľňajší Deň otcov neoslávila, syna Daleyho zamestnávajú odpovede na otázky týkajúce sa jeho budúcnosti.

slovakia

left justify in out

"Zabudol som na to. Nič som si nepripravil," priznal sa 21-ročný defenzívny stredopoliar, ktorého slávnejší otec Danny robí asistenta hlavného trénera holandskej reprezentácie Louisa van Gaala. A to v nedeľu Daley absolvoval iba ľahký tréning, pretože si šetril boľavé koleno.

 

Darčeky sa u Blindovcov rozdávali už v piatok, keď Holanďania rozstrieľali obhajcov titulu Španielov 5:1. Daley načal favorita prihrávkami na úvodné dva góly. Zároveň tým spustil debaty o prestupe do Manchestru United, kde by mohla reprezentačná spolupráca s Robinom van Persiem pod vedením Van Gaala nadobudnúť aj klubový rozmer. 

 

"Chápem náhlu pozornosť. Za United hrá Robin a trénovať tam ide Louis van Gaal. Ale teraz moje myšlienky patria výhradne reprezentácii," odložil úvahy na obdobie po šampionáte kmeňový hráč Ajaxu Amsterdam. 

 

Presné prihrávky univerzálneho ľaváka v piatkovej odvete finále MS spred štyroch rokov zužitkovali Van Persie a Arjen Robben. Góly znamenali obrat z 0:1 na 2:1. "Špeciálne to netrénujem. Vedel som, kam si Robin zvykne nabiehať, zdvihol som hlavu a zbadal som jeho pohyb. Snažil som sa doručiť mu loptu do najlepšej možnej pozície a vyšlo to," opísal situáciu predchádzajúcu exportnej Persieho rybičke na 1:1 hráč, ktorého Van Gaal zaradil na ľavú stranu obranu svojho päťčlenného obranného valu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies