Blažek rekordérom Gambrinus ligy v počte čistých kont

NETKY.SK • 27 Február 2014, 15:02 • 2 min
Blažek rekordérom Gambrinus ligy v počte čistých kont

JIHLAVA - Štyridsaťjedenročný gólman Vysočiny Jihlava neinkasoval v sobotňajšom prvom jarnom kole proti Znojmu (0:0) už po 139. raz.

slovakia

left justify in out

Český futbalový brankár Jaromír Blažek utvoril počas uplynulého víkendu nový rekord najvyššej národnej súťaže Gambrinus ligy v počte čistých kont. Štyridsaťjedenročný gólman Vysočiny Jihlava neinkasoval v sobotňajšom prvom jarnom kole proti Znojmu (0:0) už po 139. raz, čím v historickom rebríčku prekonal Martina Vaniaka.

 

"Počas zápasu som si na to ani nespomenul. Bude to tým, že chytám tak dlho. Ešte však nekončím, rád by som pridal niekoľko ďalších núl. Až na nejaké menšie bolesti sa stále cítim zdravotne v poriadku," cituje Blažekove pozápasové slová portál gambrinusliga.cz. Vaniak už nemá šancu na spätné prekonanie rekordného zápisu, 43-ročný bývalý gólman s výborným reflexom ukončil svoju kariéru v lete 2011. Na treťom mieste je jablonecký brankár Michal Špit, ktorý má na konte 99 čistých kont. 

 

Blažek pôsobí v Jihlave od roku 2012, počas svojej kariéry vystriedal štyri pražské kluby - Žižkov, Bohemians Praha, Slaviu a Spartu. Pôsobil aj v Českých Budějoviciach (1992/1993) a 1. FK Příbram (2001/2002). Brniansky rodák je sedemnásobným majstrom Česka, 14-krát si obliekol aj reprezentačný dres. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies