Blatter sa bojí cestovať po svete, zasadnutie exekutívy v Tokiu nebude

NETKY.SK • 22 September 2015, 14:20 • 2 min
Blatter sa bojí cestovať po svete, zasadnutie exekutívy v Tokiu nebude

ZURICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) bude na svojom tohtotýždňovom zasadnutí exekutívy v Zürichu rokovať aj o zmene miesta ďalšieho stretnutia. To bolo naplánované na december a malo sa uskutočniť v Japonsku pri príležitosti konania klubových majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Bulvárne médiá po celej Európe začali špekulovať, že za návrhom zmeny miesta je strach prezidenta FIFA Seppa Blattera z možného zatknutia. Dlhoročný šéf strešného orgánu svetového futbalu zatiaľ nie je obvinený v rozsiahlej korupčnej kauze, ktorá vypukla v máji. Blatter odvtedy vycestoval zo Švajčiarska jediný raz, keď sa v Rusku zúčastnil na júlovom žrebe skupín MS 2018.

 

Americkí a švajčiarski vyšetrovatelia zatiaľ obvinili z korupcie a prania špinavých peňazí 14 súčasných členov exekutívy FIFA, ďalší piati čelia súdnej žalobe. Podľa šéfky americkej generálnej prokuratúry Loretty Lynchovej dosiahli úplatky v tejto kauze celkovú hodnotu 150 miliónov dolárov (134 miliónov eur).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies