Blatter Brazílčanom verí, aj ich karhá

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 09:31 • 2 min
Blatter Brazílčanom verí, aj ich karhá

SAN JOSÉ - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter nestráca vieru, že tohtoročné majstrovstvá sveta prebehnú bez problémov, ale brazílskych organizátorov nepochválil za meškanie s výstavbou štadiónov a za ľahkovážnosť v oblasti bezpečnosti práce.

slovakia

left justify in out

K šampionátu sa Švajčiar vyjadril v Kostarike, kde sa v týchto dňoch konajú majstrovstvá sveta dievčat do 17 rokov. Prvý muž svetového futbalu si nemyslí, že by FIFA mala niesť zodpovednosť sa sobotňajšiu smrť robotníka na štadióne v Sao Paule, už siedmu obeť príprav.

 

"Kto je za to zodpovedný? FIFA? Ukazujú na nás prstom, ale to nie je pravda. Robotníci musia mať bezpečné podmienky na prácu, to je základ. Ale my nemôžeme byť na každom štadióne a kontrolovať ich," povedal Blatter. Do začiatku MS 2014 zostáva niečo vyše dvoch mesiacov a Brazílčania stále nedokončili tri z tucta štadiónov - v Sao Paule, Curitibe a Cuiabe. V Porto Alegre je už stánok hotový, ale horlivo sa tam diskutuje, kto zaplatí za dočasnú infraštruktúru pre televíziu a hostí a za bezpečnostné opatrenia.

 

"Brazília šampionát zvládne. Zdržania sú spôsobené rokmi nečinnosti. Napriek tomu sme na dobrej ceste," zakončil Blatter.

 

Brazília len do výstavby či rekonštrukcie dvanástich štadiónov investovala 3,5 miliardy dolárov a náklady stále stúpajú. Viaceré sľubované projekty museli odložiť alebo zrušiť - železničné spojenia, rozširovanie letísk či nové cestné komunikácie. 

Záverečný turnaj MS sa začne 12. júna otváracím zápasom medzi domácu reprezentáciou a Chorvátskom v Sao Paule. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies