Blatter: Austrália si zaslúži majstrovstvá sveta

NETKY.SK • 30 Január 2015, 17:47 • 2 min
Blatter: Austrália si zaslúži majstrovstvá sveta

LONDÝN - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter odštartoval svoju predvolebnú kampaň vyhlásením, že Austrália si zaslúži usporiadať majstrovstvá sveta.

slovakia

left justify in out

Prezidentské voľby FIFA sú na programe v máji, Blatter je oficiálnym kandidátom na znovuzvolenie a bude sa uchádzať už o piaty mandát.
     

Austrália kandidovala na usporiadanie MS 2022, ale dostala len jeden hlas. Šampionát prisúdila FIFA Kataru. "Austrália je jediným kontinentom, ktorý nikdy nehostil záverečný turnaj majstrovstiev sveta s výnimkou šampionátu hráčov do 20 rokov v rokoch 1981 a 1993," napísal Blatter vo svojom úvodnom stĺpčeku v pravidelnom týždennom magazíne FIFA. "Len málo krajín sa môže pochváliť takou bohatou športovou históriou a toľkými úspešnými športovcami ako Austrália," dodal Blatter.
     

FIFA nezverejnila oficiálny zoznam kandidátov na májové prezidentské voľby, ale bývalý vynikajúci portugalský futbalista Luis Figo oznámil, že si pred štvrtkovou uzávierkou podal prihlášku. Ďalšími, zatiaľ neoficiálnymi kandidátmi, sú jordánsky princ Ali Bin Al-Hussein of Jordan, Holanďan Michael van Praag a dvaja Francúzi Jerome Champagne a David Ginola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies