Blaha chce v Rusku ukázať, že spory sa dajú riešiť mierovo

NETKY.SK • 21 Január 2015, 09:51 • 2 min
Blaha chce v Rusku ukázať, že spory sa dajú riešiť mierovo

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Ľuboš Blaha chce v Rusku ukázať, že napriek militantným náladám, ktoré vyznávajú určité skupiny všade na svete, spory sa dajú riešiť mierovým, konštruktívnym spôsobom a budovať priateľské vzťahy.

slovakia

left justify in out

Blaha spolu s predsedom parlamentného výboru pre školstvo Mojmírom Mamojkom sú v Rusku na oficiálnej pracovnej ceste. „Otvoríme aj aktuálne geopolitické otázky, pričom moje postoje sú dobre známe. Som proti eskalácii konfliktu a som presvedčený, že Európa a Rusko sa vzájomne potrebujú. Spory by sa mali riešiť kompromismi a nie ekonomickou vojnou v podobe sankcií či umelými cenami ropy. Z Ruska nemožno robiť ríšu zla, naopak, treba opätovne naštartovať vzťahy a hľadať zmier,“ povedal Blaha dnes pre agentúru SITA.

 

Blaha a Mamojka odcestovali do Ruska ako slovenskí zástupcovia parlamentnej skupiny priateľstva. Cieľom cesty je rozvoj spolupráce v akademickej, vzdelávacej a vedeckej oblasti. V Moskve sa stretnú s predsedami školského, vedeckého a medzinárodného výboru ruskej Dumy, v Jekaterinburgu miestnych politikov a rektorov uralských univerzít. „Základnou myšlienkou je rozvíjať spoluprácu, ako sa na strategických partnerov (Rusko a EÚ) patrí,“ dodal Blaha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies