Benítez aj Straka sa zhodli: Hamšíkov výborný zápas

NETKY.SK • 3 Október 2014, 07:30 • 2 min
Benítez aj Straka sa zhodli: Hamšíkov výborný zápas

BRATISLAVA - Dal víťazný gól, poisťujúci druhý pripravil pre Gonzala Higuaína a v 79. min ho za potlesku domáceho publika tréner Rafa Benítez vystriedal - Marek Hamšík zažil so svojím talianskym futbalovým tímom SSC Neapol vo štvrtok na bratislavských Pasienkoch vydarený večer. Hostia zdolali ŠK Slovan 2:0 (1:0) a s plným počtom šiestich bodov sú po dvoch kolách na čele I-skupiny hlavnej fázy Európskej ligy 2014/2015.

slovakia

left justify in out

"Marek odohral skutočne veľmi dobrý zápas. Fanúšikovia ho pozitívne vnímali nielen za štvrtkový výkon, ale za všetko, čo vo futbale dokázal," poznamenal na tlačovej besede španielsky kouč Neapolčanov, ktorí s prehľadom a zaslúžene získali tri body. "Som veľmi spokojný s výsledkom. Víťazstvo je dielom celého kolektívu, nie jednotlivcov. Zápas sme kontrolovali, aj keď sme sa pred súperom museli mať na pozore - najmä po príchode Milinkoviča s jeho nebezpečnou ľavačkou. Slovan má svoju kvalitu, ukázal aj dobrú organizáciu hry. Verím, že v ďalších dueloch výsledkovo aj výkonmi nadviažeme na dnešné vystúpenie," dodal madridský rodák Benítez, s FC Liverpool víťaz Ligy majstrov 2005. 

 

Slovami chvály na Hamšíkovu adresu nešetril český tréner Slovana František Straka. "Neapol nám ukázal svoju kvalitu - a to musíme rešpektovať. Upozorňoval som stopérov, keď prišiel Higuaín, aby si dali pozor, že je to hráč s výborným výberom miesta. Aj tak nám strelil gól... Čo sa týka Mareka Hamšíka, už na tlačovej besede pred zápasom som hovoril, že je to úžasný hráč. To dnes absolútne potvrdil," poznamenal kouč "belasých". Svojich zverencov nabádal, aby v prvom polčase udržali čisté konto. "Veľmi ma mrzí tá chyba, ktorá prišla, a po nej gól. V druhom polčase sme sa osmelili, mali sme situácie, keď sme mohli streliť gól my - napríklad Marko Milinkovič nastrelil brvno," vypichol Straka. 

 

Úradujúci slovenský majster sa najbližšie predstaví v EL vo štvrtok 23. októbra doma proti Sparte Praha (19.00 h). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies