Benfica Lisabon získala rekordný 34. majstrovský titul

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 12:53 • 2 min
Benfica Lisabon získala rekordný 34. majstrovský titul

LISABON - V 33. kole portugalskej futbalovej ligy remizovala Benfica Lisabon na pôde Vitorie Guimaraes 0:0 a v predstihu si tak zaistila celkové prvenstvo v súťaži.

slovakia

left justify in out

Na čele tabuľky má Benfica trojbodový náskok pred FC Porto, do konca sezóny zostáva odohrať posledné kolo. Porto aj v prípade bodového dorovnania má s Benficou horšiu bilanciu vo vzájomných zápasoch (0:2, 0:0) a tak ju už nemôže zbaviť titulu.
     

"Orli" obhájili titul a majú ich 34. To je o sedem viac ako rival FC Porto. Výber trénera Jorgeho Jesusa získal dva tituly za sebou po prvý raz za uplynulých 31 rokov.
     

"Benfica bola lepšia ako jej súperi, a preto sme na konci skončili na prvom mieste. Pre mňa bola na lavičke Benficy vždy úloha vyhrávať trofeje. Vyhrali sme titul preto, lebo sme pozbierali mnoho skúseností v posledných šiestich sezónach," citovala agentúra Reuters 60-ročného Jesusa, ktorý priviedol Lisabon za jeho šesť rokov na lavičke dvakrát aj do finále Európskej ligy UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies