Benetton prepustí 200 ľudí a oddelí značku Sisley

NETKY.SK • 30 November 2016, 13:17 • 2 min
Benetton prepustí 200 ľudí a oddelí značku Sisley

RÍM - Taliansky módny koncern Benetton plánuje zrušiť približne 200 pracovných miest, aby utlmil straty. Škrty sa dotknúť továrne v Castrette di Villorba, kde v súčasnosti pracuje 1300 ľudí, ako aj hlavného sídla v Ponzano Veneto. Podľa agentúry APA sa má značka Sisley oddeliť do nezávislej spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Benetton počíta do konca tohto roka so stratou 50 miliónov eur. Spoločnosť už päť rokov nevykázala žiadny zisk, straty dosiahli celkovo 280 miliónov eur. Dôvodom je tvrdá konkurencia zo strany skupín, ako Zara či H&M.

 

S prepúšťaním a oddelením značky Sisley nesúhlasí Alessandro Benetton (52), syn zakladateľa firmy Luciana Benettona. Počas posledného novembrového víkendu prekvapivo zložil funkciu v správnej rade spoločnosti a ako dôvod uviedol názorové nezhody s ostatnými členmi. Na špici podniku dôjde k ďalším zmenám, keďže majiteľ spoločnosti Gilberto Benetton a výkonný riaditeľ Gianni Mion po 30 rokoch z vedenia odídu. Novým výkonným riaditeľom sa stane bývalý šéf Telecom Italia Marco Patuano. Fabio Cerchiai, ktorý vedie dcérsku firmu Atlantia, sa namiesto Gilberta Benettona stane prezidentom správnej rady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies