Beblavý: Vznik poslaneckého klubu neriešim, dôležité sú výsledky práce

NETKY.SK • 2 Marec 2017, 12:43 • 2 min
Beblavý: Vznik poslaneckého klubu neriešim, dôležité sú výsledky práce

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý (nezaradený) nepracuje na tom, aby spolu s ďalšími nezaradenými kolegami v parlamente vytvorili poslanecký klub. Potvrdil to dnes novinárom s tým, že pre neho sú dôležité výsledky práce.

slovakia

left justify in out

Beblavý v súčasnosti spolupracuje s ďalšími šiestimi nezaradenými poslancami, na marcovú schôdzu pléna napr. spoločne predkladajú návrh zákona. Ide o Vieru Dubačovú, Katarínu Macháčkovú, Jozefa Mihála, Simonu Petrík, Zuzanu Zimenovú a Ota Žarnaya. "My chceme spolupracovať a nielen na tomto zákone, ale aj na iných. Ale to, čo je pre nás podstatné, sú výsledky," povedal.

 

Opozičný poslanec podľa svojich slov nie celkom rozumie fascinácii poslaneckým klubom. "Keď máte klub, máte miestnosť v NR SR, máte tajomníka, predplatné novín a prístup na poslanecké grémium. To sú veci príjemné pre poslancov, ale nie sú podstatné pre ľudí. Takže my toto neriešime. My ideme spolu robiť na konkrétnych veciach," dodal.

 

Ak by sa k týmto poslancom pridal napr. Zsolt Simon (nezaradený), bolo by ich osem a mohli by požiadať o vznik klubu. To by však muselo schváliť plénum, v ktorom má väčšinu Smer-SD, SNS a Most-Híd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies