Bartošovej list na rozlúčku neslúži ako závet: Kto zdedí jej dom a peniaze?!

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 12:26 • 2 min
Bartošovej list na rozlúčku neslúži ako závet: Kto zdedí jej dom a peniaze?!

PRAHA – Napriek tomu, že Iveta Bartošová pred svojou samovraždou zanechala list na rozlúčku svojmu synovi Arturovi, v ktorom mu odkázala peniaze aj dom, nebude speváčkin syn jediným dedičom jej majetku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V liste speváčka napísala: „Milujem ťa nadovšetko, si dospelý a nestratíš sa. Odpusť mi, ale ja už nemám silu ísť ďalej. Dom je tvoj a aj peniaze, ktoré mi zostali. Milujem ťa, tvoja mama.“ List však nie je možné považovať za závet, pretože ako sme už písali nie je overené, či je pravý.

 

img

 

Dom v pražskej mestskej časti Uhříněves teda budú podľa platných zákonov dediť Artur Štaidl (17) a Bartošovej manžel Josef Rychtář (56), ktorý však vyjadril, že dom má prejsť na Artura: "Neviem, či tento dom opustím. Mám kam ísť, ale je tu mačka, pes a myslím, že je mojou povinnosťou sa o ten dom a o tie zvieratá, čo tu po Ivete zostali, postarať. Keď mi jej syn, na ktorého ten majetok prejde, pretože na to je predmanželská zmluva, povie, že ma nepotrebuje, tak si s ním podám ruku a pôjdem ďalej svojím životom.“

 

Podľa informácií českých médií však žiadna manželská zmluva pred svadbou Bartošovej s Rychtářom podpísaná nebola.

 

Dom je momentálne zaťažený hypotékou 5,5 milióna českých korún (približne 200-tisíc eur), ale takisto  je na neho vydaný exekučný príkaz k predaju, kvôli speváčkiným dlhom voči zdravotnej poisťovni. Dom má momentálne hodnotu asi 8 miliónov KČ (v prepočte asi 290-tisíc eur).

 

Ďalej bude Rychtář s Bartošovej synom dediť aj peniaze, ktoré speváčka zarobila. Napriek tomu, že ich na účte asi veľa nemá, budú dediť aj tantiémy, ktoré podľa portálu ahaonline.cz sú asi 20-tisíc KČ mesačne (asi 730 eur).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies