V nočných vlakoch testujú bezpečnostné hliadky

NETKY.SK • 21 November 2019, 17:51 • 2 min
V nočných vlakoch testujú bezpečnostné hliadky

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) testuje v nočných vlakoch súkromnú bezpečnostnú službu (SBS). Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

slovakia

left justify in out

Zo štatistík odboru inšpekcie a kontroly ZSSK vyplýva, že v nočných vlakoch dochádza k obťažovaniu cestujúcich častešie, vyplýva zo štatistík. Sú to väčšinou najmä obťažujúci pod vplyvom alkoholu. 

 

Hovorca pripomenul, že hoci sa vlakový personál vždy snaží situáciu riešiť, nezriedka je potrebné privolať do nasledujúcej stanice aj políciu, čo často  napokon spôsobuje meškanie vlaku.

 

img

 

SBS bude mať službu v štyroch nočných vlakoch

 

Súkromná bezpečnostná služba bude v skúšobnej dobe počas najbližších štyroch mesiacov. A to vo vlakoch R 614 Zemplín, R 615 Zemplín (linka Bratislava – Žilina – Humenné), R 800 Poľana a R 801 Poľana (linka Bratislava – Zvolen – Prešov) medzi Bratislavou a Košicami.

 

Počas prvých siedmych dní od služby vo vlakoch zasahovala SBS celkovo až 13-krát. Z vlaku vyprevádzali opitých či agresívnych cestujúcich, ale aj takých, ktorí nemali platný cestovný doklad a neboli ochotní si ho dodatočne zakúpiť.

 

O tom, či bude ZSSK pokračovať v nasadzovaní bezpečnostnej služby do nočných vlakov, prípadne v akej forme sa bude spolupráca realizovaná v budúcnosti, sa rozhodne až po vyhodnotení prvých štyroch mesiacov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona