Bariéra prepúšťa: Voda z bratisalvského Karloveského ramena zaplavila okolie

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 16:43 • 2 min
Bariéra prepúšťa: Voda z bratisalvského Karloveského ramena zaplavila okolie

BRATISLAVA - Voda z Karloveského ramena zaliala okolie. Pod vodou sú chodníky medzi Vodárenským múzeom a vysokoškolským internátom Družba, ako aj celá Vodárenská záhrada. Priesaky spodnej vody zatopili aj areál lodenice, kde hasiči odčerpávajú vodu čerpadlom. Dobrovoľníci už chystajú aj vrecia s pieskom.

slovakia

left justify in out

Podľa hasičov je v areáli lodenice asi meter vody a ide o priesaky spodnej vody. "Nová bariéra neprepúšťa," povedal jeden zo zasahujúcich hasičov. Situácia je podľa nich momentálne pod kontrolou. Starostka Karlovej Vsi spolu s dobrovoľníkmi priniesli na miesto piesok a momentálne sa plnia vrecia. Hasiči budú čerpať vodu, kým sa dá a potom začnú umiestňovať pieskové zábrany. 

Areál Vodárenskej záhrady s detským ihriskom je celý pod vodou, trčia len vrchné časti preliezačiek a hojdačiek. 

Spodná voda presakuje aj pri jednom bloku vysokoškolského internátu Družba. Ako uviedla hovorkyňa Univerzity Komenského Andrea Földváryová, situáciu majú pod kontrolou. Kanalizačné poklopy sú zaťažené pieskom. Vedenie sleduje situáciu a spolupracuje s hasičmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies