Barbora Rakovská pokrstila detskú knižku Hrebienok

NETKY.SK • 4 September 2015, 09:05 • 2 min
Barbora Rakovská pokrstila detskú knižku Hrebienok

BRATISLAVA - Slovenská moderátorka Barbora Rakovská po spoluautorstve knihy Z hrnca do rozprávky pokrstila vo štvrtok popoludní v bratislavskom Kids point vlastnú knižku pre deti s názvom Hrebienok. Publikáciu, ktorá vychádza na 48 stranách, ilustrovala Zuzana Jakubíková.

slovakia

left justify in out

Hrebienok určený začínajúcim čitateľom od šiestich rokov rozpráva o mestečku Vláskovo, v ktorom sa chystá Sponkový ples. V príbehu sa predstaví zvedavý Hrebienok, kefôčka Zuzôčka a sponky Sofia, Selena a Siréna. Vláskovo však ukrýva i jedno temné tajomstvo, ktorého sa boja všetci obyvatelia mestečka a práve hlavní hrdinovia Hrebienok a Zuzôčka sa strašidelnú záhadu pokúsia vyriešiť. „Príbeh je o malom Hrebienku, ktorého si kúpilo jedno malé dievčatko a položilo ho do šuflíka vo svojej kúpeľni. Deti však napokon zistia, že ten kúpeľňový šuflík nie je len odkladacím priestorom, ale hotovým mestečkom Vláskovom so všetkým, čo k tomu patrí,“ priblížila Rakovská v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Dnes sme pokrstili Hrebienok ❤️ Kristína Farkašová ako krstná mama a Lenka Šóošová ako moderátorka. No a the The Leshion List ako top event manager 󾍛🏻󾍇󾌵. Ďakujem vám dievčatá ❤️

Posted by Barbora Rakovska on 3. september 2015

 

Príbeh podľa jej slov poukazuje najmä na to, že nemáme veriť všetkému, čo sa hovorí o ľuďoch, ktorých sme ešte nemali možnosť osobne spoznať. „Je to v podstate odkaz, aby sme si netvorili predsudky,“ poznamenala moderátorka. Námet jej podľa vlastných slov napadol vďaka dcérke Amii. „S ňou sme si totiž ku všetkému, aj zdanlivo neuveriteľnému, spoločne tvorili rozprávku,“ prezradila Rakovská.


Mladá autorka sa tvorbe pre deti začala venovať, keď mala jej dcéra Amia dva roky. „Vtedy som naplno cítila, že to vo mne vrie, že všetky príbehy, čo malej rozprávam, jej chcem napísať na papier. Veľakrát si ich totiž pýtala znova a ja som sa zakaždým rozpamätávala, ako som to rozprávala minule. Dostali sme sa dokonca do fázy, že som sa pri písaní príbehov často Amie pýtala, ako to bolo ďalej. A všetko si podrobne pamätala,“ usmiala sa Rakovská.


Malá Amia má podľa mamy rada predovšetkým pozitívne rozprávky. „Amia sa bojí zla v príbehoch, preto ho aj v tých mojich dávkujem veľmi opatrne. Dnes je v televízii veľa zla, rýchleho strihu a efektov a myslím, že nie je na škodu túto dobu trochu spomaliť, aspoň tým deťom, kým to máme my, rodičia, ako tak vo svojich rukách," povedala Rakovská. Sama autorka mala vraj ako dieťa najradšej vianočné príbehy a bájky. „Vianočné rozprávky som vedela čítať aj v lete a zbožňovala som bájky, vždy som sa tešila na poučenie na záver,“ zaspomínala si 29-ročná Bratislavčanka.


Za krstnú mamu svojej debutovej knižky si moderátorka zvolila herečku Kristínu Farkašovú. „S Kristínkou som sa intenzívnejšie spoznala minulý rok a je to veselá mama dvojičiek, ktorej mimochodom v tomto čase vychádza knižka práve o jej veselých príhodách. Je to pre mňa vzor energickej matky dvoch rozkošných dievčatiek, ktorú som sa nikdy nepočula sťažovať. Dokonalá krstná mama,“ priblížila svoju voľbu autorka. Známa herečka uviedla knižku do života sponkami.


Ako na záver Rakovská naznačila, v počítači už má rozpracovaných viacero ďalších námetov. „Chceli by sme s Lenkou a Robom (Lenka Šoóšová a Robo Papp, pozn. red.) pokračovať aj v Z hrnca do rozprávky 2 a ja sa teraz spoločne s Tomim (Rakovskej partner, spevák a producent Tomi Popovič, pozn. red.) sústredím na projekt Superdeti, čo sú decká, ktoré pod vedením Petry Bubeníkovej spievajú detské pesničky. Točíme spolu klipy a skúšame. Je toho teraz viac, ale všetko má spoločný základ - tvorbu pre deti,“ uzavrela moderátorka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies