Barack Obama a David Cameron odsúdili vraždu Alana Henninga

NETKY.SK • 4 Október 2014, 07:06 • 2 min
Barack Obama a David Cameron odsúdili vraždu Alana Henninga

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v noci na dnes tvrdo odsúdil vraždu britského občana Alana Henninga militantom z extrémistickej skupiny Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Spojené štáty dôrazne odsudzujú brutálnu vraždu občana Spojeného kráľovstva Alana Henninga," povedal Obama. Podľa britského premiéra Davida Camerona ukázala Henningova vražda brutalitu militantov z IS.
      

Jeho vražda "ukazuje, akí barbarskí a odporní títo teroristi sú," povedal Cameron. "Alan odišiel do Sýrie pomôcť dostať humanitárnu pomoc ľuďom všetkých vier v ich hodine núdze," dodal Cameron. "Urobíme všetko, čo budeme môcť, aby sme týchto vrahov chytili a postavili ich pred súd," vyhlásil premiér.

 

Video s vraždou britského občana sa na internete objavilo v piatok. Okrem vraždy zachytáva aj vyhrážky americkému občanovi Peterovi Kassigovi, ktorý podľa svojej rodiny odišiel na Blízky Východ poskytovať humanitárnu pomoc utečencom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies