Banskobystričania nebudú jeden rok platiť daň za psa, ak si ho adoptujú z útulku

NETKY.SK • 29 Október 2014, 19:04 • 2 min
Banskobystričania nebudú jeden rok platiť daň za psa, ak si ho adoptujú z útulku

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystričanom, ktorí si z útulku či karanténnej stanice adoptujú psa, mesto odpustí daň na jeden celý rok. Rozhodli o tom na svojom poslednom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici. Doplnok všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o miestnych daniach a poplatkoch nadobudne účinnosť 1. januára budúceho roka.

slovakia

left justify in out

"Odpustenie dane za psa na 12 mesiacov chápem ako vyjadrenie podpory všetkým ľudom, ktorí sa rozhodnú pre adopciu psíka z útulku alebo stanice. Zároveň tým dávame šancu na nový život všetkým najdúchom, ktorí nevedia ovplyvniť svoju budúcnosť a bohužiaľ často končia na uliciach," uviedol mestský poslanec Martin Turčan.
     

Podľa neho táto úprava VZN nijakým spôsobom zásadne neovplyvní príjmovú stránku mestského rozpočtu, pretože výnos na daniach sa v tomto smere počíta na pár stoviek eur. Pokiaľ ide o nákladovú položku rozpočtu, dá sa očakávať pokles potreby finančných prostriedkov na prevádzku útulkov.
     

"Očakávame, že útulkáčov bude v týchto zariadeniach menej, alebo tam budú kratšiu dobu. Prípadné ušetrené prostriedky zase môžu pomôcť vyriešiť prevádzkové podmienky útulkov, na ktoré doteraz nebol finančný priestor," doplnil Turčan.
     

S každou adopciou sú spojené výdavky a poplatok. Budúci majiteľ totiž dostáva psa zaočkovaného, často aj vykastrovaného a pripraveného na nový život v novej rodine. Po adopcii je potrebné psa zaevidovať na mestskom úrade ako doteraz. Po predložení adopčnej zmluvy bude majiteľovi daň za psa odpustená na jeden rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies