Bangladéšska polícia zlikvidovala po razii deväť islamských militantov

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 08:13 • 2 min
Bangladéšska polícia zlikvidovala po razii deväť islamských militantov

DHÁKA - Deväť islamských militantov zabila dnes polícia počas razie v bangladéšskej metropole Dháka. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie šéfa tamojších mužov zákona.

slovakia

left justify in out

Generálny inšpektor polície A.K.M. Šahídul Hók uviedol, že razia sa uskutočnila vo štvrti Kaljánpur v päťpodlažnej budove, ktorú militanti využívali ako skrýšu. Jedného z podozrivých sa podarilo zatknúť. So zraneniami ho previezli do nemocnice.

 

 

Polícia bezprostredne nezistila, ku ktorej skupine militanti patrili. Podľa predbežných zistení mohlo ísť o členov zakázanej, miestnej militantnej skupiny Džamáatul Mudžáhidín Bángládeš (JMB).

 

Práve tejto skupine sa pripisuje útok z 1. júla, keď v reštaurácii Holey Artisan Bakery v diplomatickej štvrti Dháky islamisti zajali a potom zmasakrovali 20 civilistov - deväť Talianov, sedem Japoncov, dvoch Bangladéšanov, Indku a Američana.

 

K tomu útoku sa prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS). Vláda však odmieta tvrdenia, že by IS operoval v Bangladéši. Z útoku viní domáce militantné skupiny, ktoré chcú pritiahnuť medzinárodnú pozornosť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies