Bangladéš obvinil Mjanmarsko z narušenia svojho vzdušného priestoru

NETKY.SK • 16 September 2017, 09:43 • 2 min
Bangladéš obvinil Mjanmarsko z narušenia svojho vzdušného priestoru

COX´S BAZAR - Bangladéšska vláda predvolala mjanmarského veľvyslanca, aby mu vyjadrila protest voči narušeniu vzdušného priestoru svojej krajiny, ku ktorému podľa nej došlo počas aktuálne prebiehajúceho hromadného úteku moslimov z národnostnej menšiny Rohingov pred násilnosťami v západnom Mjanmarsku.

slovakia

left justify in out

Hovorca mjanmarskej prezidentskej kancelárie však dnes uviedol, že niet nijakého dôkazu o takomto narušení a že vládne úrady v bangladéšskom hlavnom meste Dháka by mali radšej vyjadrovať svoje znepokojenie nad celkovou situáciou, a nie vydávať verejné vyhlásenia. Píše o tom agentúra AP.

 

Pred násilím v Mjanmarsku ušlo už približne 400.000 Rohingov, ktorí sa momentálne nachádzajú v susednom Bangladéši a v nevyhovujúcich podmienkach tam žijú v utečeneckých táboroch.

 

Bangladéšske ministerstvo zahraničných vecí v piatok vyhlásilo, že mjanmarské drony a vrtuľníky prenikli do vzdušného priestoru Bangladéša v nedeľu, utorok i vo štvrtok.

 

Rezort diplomacie spresnil, že v piatok večer odovzdal protestnú nótu mjanmarskému veľvyslancovi. Bangladéš zároveň varoval, že takéto provokatívne akcie by mohli mať svoje dôsledky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies